Haugesund Avis:  15.07.2010

se på slottet"

Konserten foran Balmoral Castle var
høydepunktet for Skudenes Sjømannsforenings
shantykor, men dronning Elisabeth II var ikke der.

Karmøy / Orkenøyene:
Blant de 49 som reiste fra Karmøy til Orkenøyene i forbindelse med avslutningen på Vonvoy Cup North Sea Race, var 21 medlemmer i Skudenes Sjømannsforenings shantykor.

Shantykoret holdt flere konserter bl. a. i St.Magnus-katedralen i Kirkwall, men det absolutte høydepunktet var konserten ved dronning Elisabeth IIs slott Balmoral Castle i Aberdeeshire i Skottland.
Men dronningen fikk de ikke se. Hun var ikke tilstede, men hadde vært der uken før. Einar Røthing Nilsen som er formann for Convoy Cup 2010 forteller at nordmennene hadde en fantastisk tur - og ble svært godt mottatt av medlemmene i vennskapsforeningen Orkenøyene - Norge, ONFA.
Røthing Nilsen la ned blomster på minnesmerket over krigsseilerne og hadde krigsseiler Erling Meidell Birkeland ved sin side under seronien.
Nordmennene som var på besøk, tok sammen med mange fra Kirkwall imot de fire seibåtene som fullførte seilasen fra Skudeneshavn til Orkenøyene.